Първа копка
 
 
 
bgen

Първа копка

Първа копка Първа копка

Най-после дойде време и за първата копка! На 27 февруари всички членове на организацията се събрахме на все още голото поле на парцела в село Кьосевци, община Антоново, Търговище, за да направим ритуалната първа копка, и така да започнем изграждането на нашето предприятие за преработка на пчелен мед и восък. Церемонията започна с водосвет, отслужен от Отец Иван, който благослови начинанието и пожела здраве и успех на хората, ангажирани с реализацията.

Поред лопатата взеха Петко Симеонов, Димитър Мирев, Цоньо Тодоров, Койчо Арнаудов, Николай Симеонов, Ангел Илиев, Илко Илиев ... Включиха се и пчелари от Монтанско, Берковица, Попово, Разград, Шумен, които пожелаха да станат членове на организацията.

Силният вятър и дъждът, който заваля, не попречи да завършим церемонията – в направената първа копка бе закопан първия камък, който да остане в основите на сградата, и да й даде сила и устойчивост. Да пази ентусиазмът и надеждата, с които започваме това начинание, и да го завършим успешно. Надяваме се още до края на тази година предприятието да започне да работи, и така да улесним нашите членове, като дадем възможност за директна реализация на пчелните продукти до пазара и до крайните потребители.

По-късно бе проведено Общо събрание на организацията, на което бяха приети 17 нови членове, всички биологични пчелари. Така Бългериан Органик Фуудс се разраства  и териториално – от Западната част на Предбалкана – Берковската котловина, до Източния Предбалкан – Лиса Планина и Преславска Планина.

Проектът се изпълнява по Програмата за развитието са селските райони, бенефициент е Бългериан Органик Фуудс ООД – призната организация на производители на пчелен мед и пчелни продукти.

Изпълнител на строителната част е „Дяков строй“ ЕООД, Търговище

Прочетена 542 пъти
Новини

Bulgarian and Greek honey at Gulfood 2021

Dear ladies and gentlemen, We are honored to invite you to visit…
214
It's from Europe
Projects

EU_Bee Honey 101015669

Information and promotion of European Honey (Greece and Bulgaria)…
753
chains
Новини

Българският мед влезе в големите търговски вериги

От днес, 26 май, кооператив „Български пчелини“ зарежда с…
786
Петко Симеонов
Новини

Производителите на органичен български мед подкрепят кампанията „Избирам 380“

„С две ръце подкрепяме националната информационно-образователна…
591