bgen

От днес, 26 май, кооператив „Български пчелини“ зарежда с продукция магазинната мрежа на големите търговски брандове за хранителни стоки у нас. Производители от всички региони имат възможност да пласират своя конвенционален и биологичен мед, съобщи за Агри.БГ Петко Симеонов, председател на сдружение "Биологично пчеларство".

„С две ръце подкрепяме националната информационно-образователна кампания Избирам 380! Запознати сме с нея и се радваме официално да го заявим. Много е важно когато потребителят пазарува да следи за баркода и произхода на продукта. Това е един вид гаранция за качество.“. Това сподели Петко Симеонов, основател на Bulgarian Organic Foods и учредител на първата призната Асоциация на производителите на биологичен мед в България в разговор за Агрозона.

Най-после дойде време и за първата копка! На 27 февруари всички членове на организацията се събрахме на все още голото поле на парцела в село Кьосевци, община Антоново, Търговище, за да направим ритуалната първа копка, и така да започнем изграждането на нашето предприятие за преработка на пчелен мед и восък. Церемонията започна с водосвет, отслужен от Отец Иван, който благослови начинанието и пожела здраве и успех на хората, ангажирани с реализацията.

30-годишният агробизнесмен ръководи местната организация на биопроизводителите и има визия за развитие на пчелина си.

Основаната през 2016 г. от Петко Симеонов компания за биомед Bulgarian Organic Foods продава основно навън и гледа към създаване на собствен бранд.

Предприемачът Петко Симеонов успешно обединява в кооператив пет пчеларски фамилии, вече вкарват ИТ в кошерите.

chains
Media

Българският мед влезе в големите търговски вериги

От днес, 26 май, кооператив „Български пчелини“ зарежда с…
214
Петко Симеонов
Media

Производителите на органичен български мед подкрепят кампанията „Избирам 380“

„С две ръце подкрепяме националната информационно-образователна…
114
Първа копка
Media

Първа копка

Най-после дойде време и за първата копка! На 27 февруари всички…
114
Logo
Projects

Златно качество 874882

Информационен проект за промотиране на Европейска кошница от…
309